Міністр культури вважає абсурдною ідею демонтажу Батьківщини-матері
Категорія
Культура
Дата публікації

Міністр культури вважає абсурдною ідею демонтажу Батьківщини-матері

Міністр культури вважає абсурдною ідею демонтажу Батьківщини-матері
Джерело:  online.ua

Міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що вважає «абсурдом» заклики до демонтажу монумента «Батьківщина-мати».

Джерело: Олександр Ткаченко в етері телемарафону

Ткаченко проти демонтажу монумента «Батьківщина-мати»

Зносити пам'ятку, яка є однією з візитівок України, яка дивиться на схід, яка величезна атракція для багатьох туристів, мені видається абсурдом в цей час. У нас є, на що витрачати кошти. У нас немає коштів в бюджеті, тому що вони пішли на оборону і на підтримку соціально сфери, (у нас недобудований) музеї Голодомору, нам потрібно збудувати музей Героїв небесної сотні, потрібно працювати з багатьма об'єктами – понад 450 об'єктів, які зазнали пошкоджень чи зруйновані під час війни, - сказав Ткаченко.

За його словами, роботи з гербом СРСР на щиті монумента можуть початися приблизно за «пів року чи трохи більше».

Думаю, що після затвердження плану дій, який нам подав Музей Другої світової війни – передбачає технічне обстеження, залучення фахівців для проектної документації – має пройти десь пів року чи трохи більше для того, щоб ми впритул приступили вже до робіт, - сказав міністр.

Нагадаємо, що у липні в мобільному застосунку "Дія" проводили опитування щодо долі герба СРСР на щиті «Батьківщини-матері». Тоді 85% респондентів заявили, що його потрібно замінити на тризуб.

Раніше голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович казав, що зняття герба є дуже дорогою.

Проблема в чому? Щоб просто зрізати його або навантажити люлькою – вона може просто переважити. Там дуже складна інженерна конструкція, її не можна розбалансувати, там маятник у руці з мечем, який врівноважує статую. Якщо ми повісимо багато інженерних пристроїв, щоб знімати, демонтувати цей щит, він може перекинути статую, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?