РФ закриє можливість переговорів з Україною у разі проведення псевдореферендумів — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ закриє можливість переговорів з Україною у разі проведення псевдореферендумів — Зеленський

РФ закриє можливість переговорів з Україною у разі проведення псевдореферендумів — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський повідомив, що ситуація на Донбасі залишається дуже важкою, якщо РФ проведе псевдореферендуми у зайнятих ними районах півдня, то це закриє будь-яку можливість переговорів з Україною.

Джерело: звернення Зеленського

Усі колаборанти відповідатимуть перед Україною

Щотижня з’являється дедалі більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендумів у зайнятих ними районах півдня нашої держави. Хочу сказати дуже просту річ: усі, хто допомагатиме окупантам хоч якось реалізувати цей їхній намір, відповідатимуть. Відповідатимуть перед Україною.

Зеленський сказав, що позиція України залишається такою, якою була й раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській же стороні однозначно будуть потрібні в певний момент.

Ситуація на Донбасі залишається дуже важкою. Наша армія робить усе можливе, щоб зупинити російський терор і завдати окупантам якнайбільших втрат. Авдіївка, Піски, Марʼїнка, Бахмутський та інші гарячі напрямки в Донецькій області забирають основні зусилля і, на жаль, багато життів. Важко й на Харківщині, на півдні нашої держави, де окупанти намагаються сконцентрувати сили.

Президент сказав, що ключове зараз, як і раніше, – це зброя для оборони, зброя від партнерів.

Кожного дня й без будь-яких пауз працюємо для посилення постачання зброї, для того, щоб відправляти на передову більш потужні й далекобійні системи. І на тижні очікуємо новин від партнерів щодо пакетів підтримки. Хороших новин.

Також Зеленський закликав до відповіді на обстріли росіянами ЗАЕС.

Немає такого народу у світі, який може почуватися безпечно, коли держава-терорист обстрілює атомну станцію. Не дай Боже, станеться щось непоправне – і ніхто не зупинить вітер, який розноситиме радіоактивне забруднення. Тому вже зараз потрібна принципова відповідь міжнародної спільноти на ці російські удари по Запорізькій АЕС – найбільшій у Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?