МВС назвало кількість затриманих диверсантів та розмір їхньої винагороди
Категорія
Україна
Дата публікації

МВС назвало кількість затриманих диверсантів та розмір їхньої винагороди

МВС назвало кількість затриманих диверсантів та розмір їхньої винагороди
Джерело:  online.ua

Правоохоронці затримали більше ніж 1600 людей, які імовірно причетні до диверсійної діяльності з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Джерело: заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін в етері телемарафону

В Україні викрито близько сотні ДРГ

За 164 дні війни на території України викрито близько сотні ДРГ та затримано понад 1600 осіб ймовірно причетних до диверсійної діяльності. Я на своєму фейсбуці часто пишу про коригувальників та посібників диверсантів, - сказав він.

За словами Єніна, коригувальники та поплічники диверсантів погоджуються співпрацювати з росіянами за 5-10 тисяч гривень.

Наші громадяни вступають у співпрацю з росіянами за якісь 5-10 тисяч гривень. Зрада держави за 300 доларів – це майже як за 30 срібників. Проте діяльність поліції та СБУ з протидії цим проявам є доволі ефективною. Крок за кроком, зокрема, й за підтримки наших міжнародних партнерів, ми виявляємо цих зрадників і далі на них чекає правосуддя.

За ці гроші вони надають інформацію про розташування позицій ЗСУ, блокпостів, а також інформують про місця прильоту ракет.

За його словами, зрадникам держави загрожує 15 років ув'язнення.

Також Єнін розповів, що внаслідок обстрілів пошкоджено приблизно 300 військових об'єктів та понад 20 тис. цивільних об'єктів.

6 серпня росіяни здійснили 46 обстрілів, унаслідок атак загинуло 16 людей по всій Україні, ще десятки людей дістали поранення.

На мушці в росіян у першу чергу Донецька, Миколаївська області, але потужно прилітає також у Харківську область і Дніпропетровську, Запорізьку й низку інших регіонів України. Якщо говорити про ті області, які страждають від російських снарядів найбільше, то це якраз Донецька, яку вже обстріляли понад 3 тис. разів, це Луганська – 4 тис. разів, Миколаївська була обстріляна 700 разів. Залишається одна-єдина область, у яку, слава Богу, поки що не прилітало, – це Чернівецька область.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?