Готові до будь-якого розвитку: бійці ЗСУ відпрацювали потужний удар по бойовиках на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Готові до будь-якого розвитку: бійці ЗСУ відпрацювали потужний удар по бойовиках на Донбасі

Готові до будь-якого розвитку: бійці ЗСУ відпрацювали потужний удар по бойовиках на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українські військові провели навчання з відпрацювання потужного удару по бойовиках на Донбасі. Бійці ЗСУ тренувалися на Луганському напрямку на зенітно-ракетних комплексах 9А33 БМ3 "Оса", який дозволяє знищувати різні ворожі цілі, зокрема безпілотники, вертольоти, літаки. Фото з навчань ЗСУ опублікувала пресслужба штабу ООС, передає ONLINE.UA.

"Наше головне завдання - це прикриття важливих об'єктів та військових частин, які виконують завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил. Це ми здатні зробити за лічені хвилини. Ми повинні бути готовими до будь-якого розвитку ситуації і в будь-який час. В екстремальній ситуації ми виконаємо бойове завдання", - прокоментували військові тренування.

Українські захисники нагадали, що тренування починаються з огляду машини, перевірки знань обслуговуючого персоналу, як теоретичних, так практичних. За їх словами, умовного противника зенітники можуть знищувати на відстані близько 10 км, при цьому умовну ціль можна виявити на віддалені до 45 км.

Бійці ЗСУ підкреслили, що модернізована "Оса" здатна також знищувати і наземну техніку ворога, причому в лічені хвилини. За їх словами, це особливо важливо в зоні ООС, де від якості виконання бойового завдання залежить життя особового складу.

Нагадаємо, бойовики активно готуються до загострення на Донбасі. З початку січня окупанти масово перекидають на схід України потужну зброя з Росії. Під окупований Луганськ вони стягнули 152-мм гаубиці типу 2А65 "Мста-Б" і 152-мм гармати 2А36 "Гіацинт-Б", в окупованій Донецької області були помічені БТР-70/80 і "Урали" армійського типу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЗСУ потужно відбили атаку бойовиків на Донбасі  у відповідь на їх провокаційний вогонь. Українські захисники з піхотної зброї завдали удару у відповідь по противнику, який протягом 20 хвилин обстрілював позиції Об'єднаних сил неподалік від Луганського з станкових гранатометів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?