Готові до наступу: українські військові поставили бойовикам жорстку умову
Категорія
Україна
Дата публікації

Готові до наступу: українські військові поставили бойовикам жорстку умову

Готові до наступу: українські військові поставили бойовикам жорстку умову
Джерело:  online.ua

Якщо виникне загроза, ЗСУ миттєво повернуться на свої позиції в Петрівському, де сьогодні, 9 листопада, почалося розведення сил і засобів. У разі, якщо бойовики порушать умови домовленостей і почнуть наступ, то відповідь буде негайною. Про це заявив заступник командувача операції Об'єднаних сил, генерал-майор Богдан Бондар, передає ONLINE.UA.

Бондар нагадав, що українські війська вже мають досвід з 2016 року, коли довелося оперативно реагувати і повертати сили на розведені ділянки.

"У 2016 році вже було розведення на цій ділянці. Але противник рухався вперед, і українська сторона знову зайняла ці позиції. Це підтвердження, що ми вже маємо досвід і повернемося в разі провокацій назад. Якщо будуть обстріли противника, або провокації, то командир підрозділу на ділянці, за погодженням командира бригади, приймає рішення на повернення на колишні позиції. Інші ділянки ні в мінському, ні в нормандському форматі для процесу розведення не обговорювалися", - запевнив генерал-майор.

Бондар підкреслив, що якщо бойовики почнуть активні обстріли або ж будуть надані дані розвідки, що є загроза захоплення цієї ділянки, тоді командування віддає наказ зайняти смугу щодо певних рубежів і позицій. Представник командування ООС додав, що на розведення сил в Петрівському виділено три доби. Після завершення процесу почнеться розмінування даної ділянки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна відреагували на розведення сил в Петрівському. У Росії привітали цей процес, який є головною умовою Москви для проведення нормандського саміту з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?