Розраховуємо на швидке завершення процесу: у Путіна зробили заяву щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Розраховуємо на швидке завершення процесу: у Путіна зробили заяву щодо Донбасу

Розраховуємо на швидке завершення процесу: у Путіна зробили заяву щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Росія вітає початок розведення сил в Петрівському і сподівається на швидке та успішне завершення процесу, який є умовою для проведення нормандського саміту. Про це заявив повпред Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Сьогодні київська сторона і донецька сторона приступили до синхронного усунення порушень на ділянці розведення сил і засобів в районі Петрівського. Російська делегація, як посередник мінського процесу, вітає цю подію", - заявив Гризлов.

Таким чином представник Кремля в ТКГ в Мінську по Донбасу відреагував на початок розведення сил в Петрівському, яке стартувало сьогодні, 9 листопада, о 12.00 за київським часом. На ділянці відведення військ працюють спостерігачі ОБСЄ - вони фіксують, як бойовики залишають свої позиції. При цьому на підконтрольних окупантам ресурсах повідомляється, що бойовики "ДНР" нібито вже вивели все озброєння з району Петрівського.

Нагадаємо, розведення сил на лінії зіткнення в Донбасі є умовою Москви для проведення саміту "нормандської четвірки" на рівні лідерів Франції, України, Німеччини і Росії, де планується обговорити подальші кроки щодо врегулювання конфлікту на сході України. Раніше відведення військ відбулося в районі Станиці Луганській і Золотого. Напередодні президент України Володимир Зеленський відзвітував перед главою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про успішне розведенні військ біля населеного пункту Золоте, незважаючи на "складну ситуацію".

Раніше ONLINE.UA публікував фото і відео з Донбасу, де сьогодні почався процес нового розведення сил в районі Петрівського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?