Готові до різних сценаріїв - у ЄС відповіли на погрози Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Готові до різних сценаріїв - у ЄС відповіли на погрози Лукашенка

Готові до різних сценаріїв - у ЄС відповіли на погрози Лукашенка
Джерело:  online.ua

У польському уряді не вважають реальною загрозу з боку Білорусі навіть на тлі останніх заяв президента Олександра Лукашенка. Водночас офіційна Варшава готова до протидії будь-яким сценаріям. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

За словами міністра національної оборони, безпосередньо Мінськ не становить загрози своїм сусідам.

"На сьогодні ми не бачимо безпосередніх загроз. Але йдеться про зону відповідальності Росії, в якій перебуває Білорусь. Тому треба чекати дій і бути готовими до різних сценаріїв", - наголосив посадовець.

Утім, він звернув увагу на потужну роль Росії, яка впливає на безліч подій у регіоні.

"Польща разом з країнами Балтії запропонувала посередництво, оскільки ми є чудовим прикладом здійснення мирної трансформації устрою. Ми хочемо ділитися нашим досвідом", - додав Блащак.

Міністр нацоборони також додав, Що вважає врегулювання ситуації в республіці наразі головним завданням режиму Лукашенка. Це можливо, якщо з боку влади не будуть вдаватися до репресій, звільнять політичних в'язнів і дозволять опозиціонерам повернутися на батьківщину.

Нагадаємо, протести й заворушення по всій Білорусі тривають з 9 серпня, коли пройшло голосування на виборах президента. Люди обурилися надзвичайною "перемогою" Лукашенка, чисельними фальсифікаціями, а пізніше — жорстокому придушенню мітингів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, виступив з новою гучною заявою — він зізнався, що уже розгорнув практично половину своєї армії. За його словами, головна причина – складна ситуація на заході, на кордонах із Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?