Ми вже розгорнули половину армії - Лукашенко виступив з новими погрозами
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вже розгорнули половину армії - Лукашенко виступив з новими погрозами

Ми вже розгорнули половину армії - Лукашенко виступив з новими погрозами
Джерело:  online.ua

3 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, виступив з новою гучною заявою - він зізнався, що уже розгорнув практично половину своєї армії. За його словами, головна причина – складна ситуація на заході, на кордонах із Євросоюзом. Окрім того, скандальний політик наголосив, що армія країни взяла під контроль кордон із Литвою та Польщею. Про це білоруський диктатор розповів під час зустрічі з російським прем’єром Михайлом Мішустіним. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на білоруську державну інформаційну агенцію "БЕЛТА".

Лукашенко звернув увагу на те, що РФ прекрасно бачить, що відбувається в його державі, натомість Білорусь бачить, що відбувається у Росії.

"Ми змушеними були відповідати, коли побачили недружні кроки з боку блоку НАТО біля наших кордонів. А для цього всі докази є, як би вони не виправдовувалися", – заявив диктатор.

Олександр Лукашенко почав публічно скаржитися на те, що НАТО начебто перекинуло з глибини американській підрозділи до кордонів Білорусі. Зокрема, мовиться про 16 – 18 літаків F-16.

"Ми розгорнули практично половину нашої білоруської армії. Фактично взяли під контроль західні кордони з Литвою та Польщею. І, як я часто говорю, фактично оточили Гродно, щоб протистояти цим загрозам. Напевно, ця демонстрація дала свій результат", - додав скандальний політик.

На його переконання, спокійного життя не буде. Він також наголосив, що"Білорусь – сповнена рішучості відстояти свій суверенітет і незалежність".

Нещодавно також Лукашенко заявляв, що на території сусідніх з Білоруссю країн відбуваються збільшення збройного компоненту та ескалація – там начебто проходять військові навчання НАТО. Йдеться про Польщу та Литву.

"Танки та літаки – на зльоті в 15 хвилинах від наших кордонів. І це не даремно. Натівські війська брязкають гусеницями біля наших воріт. Йде нарощування військової потужності на західних кордонах нашої країни",
– підкреслив Лукашенко вже під час мітингу 16 серпня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно стало відомо про шокуючі плани Лукашенка щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?