Що насправді Лукашенко хотів зробити з Україною - з'явилася шокуюча інформація
Категорія
Політика
Дата публікації

Що насправді Лукашенко хотів зробити з Україною - з'явилася шокуюча інформація

Що насправді Лукашенко хотів зробити з Україною - з'явилася шокуюча інформація
Джерело:  online.ua

Експрезидент Європейської ради та лідер Європейської народної партії Дональд Туск поділився з міжнародною спільнотою шокуючими даними - він вперше публічно наважився розказати про те, що чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним чимало країн, в 2014 році пропонував створити українсько-білоруський союз з собою на чолі. За словами європейського політика, саме у такий спосіб диктатор робив вигляд, що намагається зупинити команду очільника Кремля Володимира Путіна та агресію РФ проти України. Такими резонансними даними Дональд Туск поділився в інтерв’ю польському порталу Onet, інформує ONLINE.UA.

"Пам'ятаю, я не говорив про це раніше, так склалося, коли Мінськ займався чимось на зразок посередництва між Євросоюзом, Росією і Україною в ті найбільш спекотні дні кризи в Україні. Лукашенко мені тоді подзвонив, я був ще прем'єр-міністром, і прямо запропонував переконати ЄС, що він може бути гарантом мирного вирішення української проблеми. І підтримати його ідею білорусько-українського союзу з ним як президентом двох держав" - ділиться спогадами Дональд Туск.

За його словами, ця пропозиція прозвучала навесні 2014 року. Тоді білоруський диктатор намагався усіх переконати, що це єдиний спосіб зупинити Володимира Путіна та зруйнувати його агресивні плани.

"Не через турботу про Україну, а через страх втратити владу. Всі тоді боялися, що Росія не зупиниться на анексії Криму, а Лукашенко боявся неконтрольованого розвитку подій, жертвою якого могла стати не тільки Україна, а й Білорусь. І це могло означати і його кінець" - підкреслив європейський політик.

На його переконання, Лукашенко був, є і буде завжди на своєму боці - швидше за все, він тоді промацував, наскільки широке поле для його гри.

"Але треба визнати, що в українській справі він зіграв у будь-якому випадку позитивну роль, незалежно від того, якими були його мотиви" - наголосив Дональд Туск.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Лукашенко несподівано для всіх пригрозив,  що продовження протестів проти чинної влади в Білорусі призведе до громадянської війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?