Готові поновити: ДПСУ зробила спеціальну заяву про відкриття кордонів
Категорія
Україна
Дата публікації

Готові поновити: ДПСУ зробила спеціальну заяву про відкриття кордонів

Джерело:  Укрінформ

Державна прикордонна служба планує відновити роботу пунктів пропуску лише з умови відкриття іноземних кордонів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, лише тоді можливий повноцінний перетин кордону із сусідніми країнами.

"ДПСУ готова поновити роботу у 66 пунктах пропуску. Але спочатку ми дочекаємось опублікування цих змін. Повноцінне функціонування можливе, коли не лише уряд поновить роботу пунктів пропуску, а й суміжні сторони відновлять пропуск", - пояснив представник відомства.

У середу, 20 травня представники уряду зібралися на планове засідання. Під час зустрічі топ-посадовці підтримали ініціативу про відновлення роботи 66 пунктів пропуску. Йдеться про об'єкти на кордонах з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою.

Повністю закрити пункти пропуску на кордоні України з Росією та Білоруссю. Таке рішення пов'язане з епідемічними обставинами у цих державах. Станом на 20 травня на російській території підтвердили майже 300 тисяч випадків COVID-19, а на білоруській — понад 31 тисячу.

Жорсткий карантин в Україні ввели з 12 березня. На згаданому засіданні обмеження продовжили до 22 червня, однак 22 травня уже стане чинним другий етап послаблень. Передбачається, що відновить рух пасажирський транспорт. З наступного понеділка, 25 травня, можливе відкриття метрополітенів.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, яким чином в Україні відновлюватимуть рух громадського транспорту, зокрема — у метрополітенах. За його словами, робота транспорту буде відновлюватися з 22 травня. Для цього необхідні певні умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?