Коли відкриється метро: пояснення міністра інфраструктури
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли відкриється метро: пояснення міністра інфраструктури

Джерело:  online.ua

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, яким чином в Україні відновлюватимуть рух громадського транспорту, зокрема — у метрополітенах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на канал топ-посадовця у Telegram.

За його словами, робота транспорту буде відновлюватися з 22 травня. Для цього необхідні певні умови:

  • менше 12 випадків коронавірусу за останні 7 днів на 100 тисяч жителів;

  • середня кількість тестів ПЛР та ІФА сягає понад 12 на 100 тисяч жителів за 7 днів;

  • завантаженість ліжок менше 50% у лікарнях, які приймають інфікованих COVID-19.

Йдеться про можливість запуску з 22 травня регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобілями — міського, приміського, внутрішньообласного, міжнародного значення.

За відповідних умов з 25 травня можливе відкриття метрополітенів, з 1 червня — залізничних перевезень напрямків, відповідних до автомобільного транспорту, що згадані вище. Також з першого дня літа дозволятимуть перевозити пасажирів між областями автомобілями.

Відновлення авіарейсів можливе лише після 15 червня.

"Обов’язкові вимоги безпеки незмінні – масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту. Сам термін карантину в Україні продовжено до 22 червня цього року". - підкреслив Криклій.

5ec52df7a1c7f

Нагадаємо, метро у великих містах України закрили ще у середині березня.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Кабінету міністрів під час засідання у середу, 20 травня, ухвалили рішення стосовно продовження карантину та переведення його в інший режим. За даними посадовців, карантин продовжили з 22 травня до 22 червня. Він буде адаптивним, що означає ймовірність різних послаблень чи посилень у регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?