Карантин в Україні: уряд підтримав нове важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Карантин в Україні: уряд підтримав нове важливе рішення

Карантин в Україні: уряд підтримав нове важливе рішення
Джерело:  online.ua

Представники Кабінету міністрів під час засідання у середу, 20 травня, ухвалили рішення стосовно продовження карантину та переведення його в адаптивний режим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію урядового зібрання.

За даними посадовців, карантин продовжили з 22 травня до 22 червня. Він буде адаптивним, що означає ймовірність різних послаблень чи посилень у регіонах.

Міністри підтримали ініціативу очільника МОЗ Максима Степанова. Нове рішення - продовження чинної постанови уряду від 11 березня. Її доопрацювання триватиме у середу.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, "завтра постанову потрібно опублікувати".

"Проєктом пропонується встановити з 22 травня до 22 червня 2020 року на території України карантину з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, з 11 травня в Україні почався перший етап послаблень карантинного режиму. Вже у п'ятницю, 22 травня, передбачається другий етап виходу з обмежень, за яким відновлять роботу громадського транспорту.

Станом на ранок 20 травня в Україні підтвердили 19 260 випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 травня український лідер Володимир Зеленський назвав "бандитом" мера Черкас Анатолія Бондаренка, який вирішив знімати карантин у місті раніше за всю країну, а його дії – популізмом. Дана заява президента прозвучала під час масштабної пресконференції глави держави та не надто довго залишалася без відповіді. Цього ж дня міський голова Черкас відповів Володимиру Зеленському, що кримінальні справи проти нього відкривали через політичну діяльність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?