Готовий був померти: луцький терорист розповів про свої мотиви
Категорія
Україна
Дата публікації

Готовий був померти: луцький терорист розповів про свої мотиви

Готовий був померти: луцький терорист розповів про свої мотиви
Джерело:  online.ua

Терорист Максим Кривош(Плохой), який 21 липня захопив автобус із пасажирами у Луцьку, у суді під час обрання йому запобіжного заходу заявив, що його умову виконав тільки глава держави Володимир Зеленський і його не турбує, що відео вже видалили. Окрім того, він почав стверджувати, що абсолютно був готовий померти. Також терорист почав запевняти, що в нього немає спільників і це просто вигадка спецслужб, передає ONLINE.UA.

"(Застосував зброю – ред.), тому що 9 годин ніхто не збирався виконувати жодної вимоги. Я розраховував, що хоча б хтось із перерахованих – там 24 людини. Хоча б той же Шевчук (Святослав – глава УГКЦ)…Тобто владики всіх церков, хоч хтось із них перший зробив би заяву, те що я просив. А на наступний день можна було просто написати "так, я це зробив заради того, щоб спасти людей" і прибрати запис. Все дуже просто. Але ніхто не поворушив пальцем за цей час. Єдиний тільки Зеленський зателефонував в кінці. Ми з ним поговорили по телефону. Після цього я випустив людей. Я здався сам, ви бачили, що не було ніякого штурму і випустив людей. Я був готовий померти. Це не було спонтанно. Немає у мене спільників, це все вигадки спецслужб", - почав стверджувати терорсит.

За словами Максима Кривоша, попри те, що відео зі словами президента України видалили, його змогли подивитися і скачати тисячі людей, тому це не проблема. Журналісти поцікавилися у злочинця, чому він хотів, щоб люди подивилися фільм "Земляни", Кривош відповів, що кожен "сам має свою голову" і після перегляду зробить висновки. Терорист також додав, що детальніше про розмови із Зеленським розкаже на кінцевій стадії суду. Окрім того, Максим Кривош зізнався, що був готовий померти, але старався, щоб люди не загинули.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, авторитетне американське видання доволі маніпулятивно описало захоплення заручників у Луцьку - в мережі вже почали співчувати терористу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?