Готуйтеся до морозів: синоптики озвучили українцям термінове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Готуйтеся до морозів: синоптики озвучили українцям термінове попередження

Готуйтеся до морозів: синоптики озвучили українцям термінове попередження
Джерело:  online.ua

Синоптики попередили українців про різке погіршення погоди в Україні - вони звертають увагу на те, що на наступному тижні похолодає на всій території країни і прийдуть перші морози. У понеділок і вівторок в Україні ще буде сухо і порівняно тепло, проте вже 11 листопада все зміниться - поступово почне заходити похолодання до невеликих морозів вночі і вдень до +1 ... + 6°С. Синоптики закликають українських громадян підготуватися до зустрічі з морозами, переглянути гардероб і стежити не тільки за температурою тіла, але і температурою повітря за вікном при виході з дому. Якою буде погода наступного тижня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

Понеділок і вівторок, 9 і 10 листопада, в Україні буде ще по-осінньому тепло. У денний час температура повітря підніматиметься до + 6 ... + 11°С, вночі +3 ... + 5°С. Опадів не передбачається.

У середу, 11 листопада, погода різко зіпсується. В Україні почне заходити повітря арктичного походження, в зв'язку з чим настануть перші морози. Зниження температури повітря призведе до похолодання в усіх містах і регіонах країни. Вночі стовпчики термометрів опустяться до мінусових значень, а вдень температура буде близькою до нуля.

Важливо відзначити, що за прогнозом синоптиків в 2020-2021 році зимовий сезон буде не таким теплим, як торішній, але швидше за все буде також носити європейський характер. Втім вони очікують, що сніг і заморозки прийдуть в Україну, хоча і відзначають, що довгострокові прогнози погоди - невдячна справа, тому що природа може приготувати непередбачені сюрпризи.

За останніми прогнозами, сніг в Україні випаде в середині листопада. Його побачать жителі західних, північних регіонів та Києва. У східних і південних областях зиму поки не чекають, але там очікуються сильні дощі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, якою буде погода в Україні в листопаді. За прогнозом, останній осінній місяць приготував приємний сюрприз для українців - листопад пройде без сильних заморозків та снігопадів. Середня місячна температура очікується на рівні +1 ... + 8 ° С, що на кілька градусів вище середніх багаторічних значень. Опадів буде менше, в порівнянні з попередніми роками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?