Синоптики попередили українців про аномальну погоду в листопаді
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попередили українців про аномальну погоду в листопаді

Синоптики попередили українців про аномальну погоду в листопаді
Джерело:  online.ua

Останній осінній місяць приготував приємний сюрприз для українців - за прогнозами синоптиків, листопад буде аномально теплим, без сильних заморозків та снігопадів. Середня місячна температура очікується на рівні +1 ... + 8°С, що на кілька градусів вище середніх багаторічних значень. Опадів буде менше, в порівнянні з попередніми роками. Якою буде погода в листопаді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Середня місячна температура передбачається 1-8°С тепла (в горах 0-3°С тепла), що в західних областях близько до середніх багаторічних значень, на решті території - на 1-1,5°С вище середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується в Східних і Сумській областях дещо менше норми - 28-32 мм, на решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, в горах до 110 мм ", - йдеться у прогнозі Украгідрометцентра на листопад 2020 року.

У той же час народні синоптики попереджають, що погода в листопаді в Україні буде похмурою і дощовою. В окремих регіонах вони прогнозують випадання снігу і невеликі заморзкі не тільки в нічний, але і в денний час. У західних областях України різке похолодання можливо вже на початку листопаді, а в Києві очікується перший сніг 11 числа. У східних, північних і південних регіонах зиму поки не чекають, але там очікуються сильні дощі.

З понеділка, 26 жовтня, погода в Україні буде сухою і теплою. Температура повітря в середньому протягом усього тижня буде досягати відміток в +15°С, вночі стовпчики термометрів будуть опускатися до +5 ... + 7°С. Але вже на наступних вихідних очікується похолодання, яке, втім, не буде остаточним. За прогнозом синоптиків, листопад обіцяє українцям температурні гойдалки, але без різких змін погоди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому в окремих регіонах України несподівано для всіх почалася справжня зима. З самого ранку на Покрова снігом вкрило гірськолижні курорти Драгобрат і Захар Беркут в Закарпатській і Львівській областях. Також сніг пішов в Карпатах - на горі Піп Іван чорногорський мете заметіль, а температура повітря знизилася до -4 ° С.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?