Готуйтеся до захисту: в УПЦ МП планують провокації навколо Почаївської лаври
Категорія
Україна
Дата публікації

Готуйтеся до захисту: в УПЦ МП планують провокації навколо Почаївської лаври

Готуйтеся до захисту: в УПЦ МП планують провокації навколо Почаївської лаври
Джерело:  online.ua

Намісник Почаївської лаври митрополит Володимир Мороз закликає вірян готуватися до фізичного захисту храму, який хочуть захопити, і цим створює штучний конфлікт навколо святині. У зв'язку з цим депутати Тернопільської обласної ради просять правоохоронців взяти під охорону лавру. Про це йдеться у зверненні сесії обласної ради до Міністерства внутрішніх справ, передає ONLINE.UA.

В заяві сказано, що рішення про створення Української православної автокефальної церкви позитивно вплине на церковне життя в країні і забезпечить права, свободи та релігійні потреби українців.

Тернопільські політики стверджують, що напередодні об’єднання УПЦ КП та УАПЦ "окремі зацікавлені структури" намагаються загострити відносини між православними конфесіями. Зокрема, вони штучно нагнітають релігійну ситуацію та спекулюють навколо того, кому належить Свято Успенська Почаївська Лавра.

"Додаткового занепокоєння додало звернення намісника Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополита Володимира Мороза, який, посилаючись на погрози "розправою" над монахами, оприлюднив прохання до прихожан підготуватись до фізичного захисту святині", - йдеться у зверненні.

Зазначається, що УПЦ МП почала поширювати недостовірну інформацію про плани нібито силового захоплення лаври. Такі провокації штучно створюють масову паніку, яка у перспективі може перерости у протиправній діяльності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  до Верховного суду три представника УПЦ МП подали позови проти автокефалії України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?