Готуйтеся: світові лідери екстрено звернулися до своїх громадян
Категорія
Світ
Дата публікації

Готуйтеся: світові лідери екстрено звернулися до своїх громадян

Готуйтеся: світові лідери екстрено звернулися до своїх громадян
Джерело:  online.ua

Ситуація з пандемією коронавірусу продовжує ускладнюватися. На тлі моторошних новин про кількість захворілих та померлих від COVID-19 світові лідери вирішили звернутися до громадян своїх країн та попросити мобілізуватися для боротьби з коронавірусом та його наслідками. Так, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон наголосив, що багато родин, на жаль, побачить, що їхні близькі помруть від коронавірусу, оскільки у Великій Британії, ймовірно, заражено до 10 тисяч чоловік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg, France Médias Monde, ВВС.

За словами Джонсона, ті, у кого проявляються навіть легкі симптоми наявності вірусу, повинні самоізолюватися протягом, як мінімум, семи днів.

"Я повинен бути на одному рівні з вами - більше сімей, набагато більше сімей втратять своїх близьких завчасно... Готуйтеся", - закликав свій народ Борис Джонсон.

Із терміновою заявою також виступив прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Він попросив своїх політичних суперників забути про суперечки та сформувати надзвичайний уряд для боротьби з кризою коронавірусу. За його словами, десятки тисяч людей перебувають в карантині і не впевнені в тому, як довго триватиме ця жахлива криза.

"Я закликаю до формування зараз, навіть цього вечора, національного надзвичайного уряду. Це буде надзвичайний уряд на обмежений період. Разом ми будемо боротися за порятунок життя громадян", - каже Біньямін Нетаньяху.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель екстрено попросила своїх громадян "уникати соціальних контактів", скасовувати всі заходи, які можна скасувати або перенести. Окрім того, вона назвала поширення коронавірусу "дуже динамічним спалахом" та пообіцяла, що влада ФРН зробить все, щоб забезпечити клініки необхідним.

"Ми в абсолютно винятковій ситуації, яка вимагає особливих заходів... Склалася дуже складна ситуація в економіці", - каже Меркель.

Також ситуацію прокоментував французький лідер Еммануель Макрон. 12 березня він заявив, що в країні всі дитячі садки, молодші, середні, старші школи, а також університети, закриються для стримування поширення коронавірусу. Виші також закривають до нового розпорядження. Макрон попросив усіх пенсіонерів старших 70 років, всіх, хто страждає респіраторними захворюваннями, людей з інвалідністю, по можливості, не залишати своїх будинків. Також політик закликав своїх громадян обмежити пересування. Громадський транспорт при цьому буде продовжувати працювати.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що нові випадки коронавірусу зафіксували  12 березня в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?