Готуйтеся: вчені зробили приголомшливе попередження мешканцям планети
Категорія
Світ
Дата публікації

Готуйтеся: вчені зробили приголомшливе попередження мешканцям планети

Готуйтеся: вчені зробили приголомшливе попередження мешканцям планети
Джерело:  online.ua

Британські дослідники із метеорологічної служби попереджають, що мешканців планети чекає найспекотніше п'ятиріччя за всю історію спостережень. За словами фахівців, середні температури в найближчі п'ять років будуть на 1,15 - 1,46 градуса за Цельсієм вищі, ніж температури в доіндустріальний період людства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

Варто звернути увагу на те, що попередні п'ять років також вважаються найжаркішими з моменту початку спостережень - у середньому на 1,09 градуса за Цельсієм вищі показники, ніж раніше.

На думку дослідників, зростання світових температур потрібно стримати в межах 1,5 градуса за Цельсієм - норми, запропонованої Паризькою угодою щодо клімату від 2015 року.

"Якщо відкинути ймовірність масштабної вулканічної активності, ці передбачення показують, що ми стрімко наближаємося до точки, коли ми побачимо тимчасові переходи глобальних температур за позначку в 1,5 градуса за Цельсієм", - цитує ЗМІ слова відповідального за довгострокові прогнози в Британській метеорологічній службі Адама Шейфа.

Окрім того, вказано, що через невпинне потепління на Землі "вікно можливостей звужується" для реагування на цю ситуацію. За попередніми даними, потепління передовсім зачіпатиме північні райони Європи, Азії та Північної Америки, а також Північну Атлантику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Всесвітній економічний форум у Давосі неочікувано для всіх заявив,  що кліматичні катастрофи і вимирання видів флори і фауни — це одні із найсерйозніших загроз для світової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?