Готують війну: Філарет жорстко відреагував на рішення ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Готують війну: Філарет жорстко відреагував на рішення ПЦУ

Готують війну: Філарет жорстко відреагував на рішення ПЦУ
Джерело:  Коммерсант

Синод ПЦУ на чолі з митрополитом Епіфанієм своїми рішеннями неусвідомо готує релігійну війну в Україні і демонструє залежність від грецької традиції щодо внесення змін в Божественну Літургію. Про це йдеться в заяві почесного патріарха Філарета, який відреагував на рішення ПЦУ щодо надання йому права довічного проживання в приміщенні Київської патріархії на вулиці Пушкінській, повідомляє ONLINE.UA.

"Спасибі Предстоятелю Блаженнішому митрополиту Епіфанію і Священному Синоду Православної Церкви України, що ... проявили до мене милість: не викинули 90-річного Патріарха на вулицю, як збиралися це зробити, а залишили довічно проживати в приміщенні Київської патріархії ...", - йдеться в заяві Філарета.

При цьому патріарх звинуватив Епіфанія, який раніше заявив про ліквідацію УПЦ КП, у брехні. За словами Філарета, "церкву не можна ліквідувати" і патріархат "боротиметься до останнього".

Нагадаємо, напередодні священний Синод ПЦУ вирішив створити для почесного патріарха Філарета релігійну організацію в складі ПЦУ в формі місії. Також Синод надав Філарету право довічного проживання в комплексі будівель за адресою місто Київ, вулиця Пушкінська, 36. Крім цього, у патріарха є довічне право на здійснення богослужінь у Володимирському соборі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що патріарх Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в тому, що він разом з чиновниками Міністерства культури нібито намагаються повністю знищити УПЦ Київського патріархату і ліквідувати Київську патріархію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?