Мене викидають на вулицю: Філарет звернувся до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Мене викидають на вулицю: Філарет звернувся до усіх українців

Мене викидають на вулицю: Філарет звернувся до усіх українців
Джерело:  online.ua

Патріарх Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в тому, що він разом із чиновниками Міністерства культури нібито намагаються повністю знищити УПЦ Київського патріархату і ліквідувати Київську патріархію.

З такою заявою Філарет виступив під час літургії у Володимирському соборі 4 серпня, передає ONLINE.UA.

Окрім того, священослужитель попросив вірян "молитвою і всіма законними діями захистити Київський патріархат і його самого від знищення та насильства", яке нібито хоче здійснити керівництво ПЦУ.

"Я звертаюся до вас. Я служив вам 53 роки в соборі, не пропускав жодної літургії, жодного богослужіння. І тепер мене викидають на вулицю. Тому, я прошу вас – захистіть насамперед Київську Патріархію і захистіть мене як патріарха, насамперед молитвами", – заявив Філарет.

Патріарх вкотре розкритикував отримання ПЦУ Томосу про автокефалію. За його словами, документ нічого не дав, а навпаки – узалежнив Українську церкву від Вселенського патріархату.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно почесний патріарх Філарет дав інтерв’ю російським пропагандистам з телеканалу "Россия-24", де розповів про свої претензії до ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?