Говорити немає про що — українська влада озвучила жорстку вимогу Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Говорити немає про що — українська влада озвучила жорстку вимогу Путіну

Говорити немає про що — українська влада озвучила жорстку вимогу Путіну
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук кинув новий виклик президенту РФ Володимиру Путіну. Він офіційно повідомив про те, що особисто планує наполягати на пошуку нового міжнародного майданчика для перемовин сторін, якщо думка Києва в рамках мінського процесу буде ігноруватися. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Ми пропонуємо конкретні кроки, а якщо нас будуть водити за ніс з того боку, будуть шукати тільки передумови ці кроки зупинити, тоді треба закривати мінський процес і шукати інші форми впливу. Я заявляю, що докладу всіх зусиль, щоб переконати своїх, щоб шукати нові формати в міжнародному співтоваристві, і ми будемо їх шукати, тому що для нас мир – головне... У Мінську ми поки бачимо суцільні звинувачення української сторони, що ми все робимо не так. Я з цим погодитися не можу", — наголосив Леонід Кравчук.

Окрім того, український політик звернув увагу на те, що це його особиста ініціатива, а не команди Володимира Зеленського. Він також додав, що компроміс можливий з урахуванням ключової позиції нашої країни про першочергову передачу контролю на кордоні і виведення незаконних збройних формувань з Донбасу, після чого парламент візьметься ухвалювати закон про особливості виборів на Сході України.

"А то поки нам пропонують прийняти тільки закон про вибори. Все. Решта що хочу, те й ворочу. Але тоді Донбас – це Україна чи ні?... Ми спробуємо почути, що вони [представники непідконтрольних територій] хочуть, але якщо вони нічого не змінюють, а вимагатимуть механічного виконання того, що було прийнято шість років тому, то далі говорити нема про що", — наголосив очільник української делегації в ТКГ.

Як уже згадувалося раніше, офіційний Київ підготував для ТКГ "План спільних кроків" із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, з метою створення умов для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Леонід Кравчук пояснив, коли парламент ухвалить закон про амністію і коли амністують учасників війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?