Говорити про це рано - у Раді виступили з важливим попередженням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Говорити про це рано - у Раді виступили з важливим попередженням

Говорити про це рано - у Раді виступили з важливим попередженням
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 спровокував глибоку кризу у світі, яка потужно вдарила по Україні. Спікер Дмитро Разумков вважає, що говорити про повноцінне відновлення ще зарано. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумкову пресконференцію 20 липня.

На думку політика, зростання економіки після кризи — це ще не тема для обговорення. Нижча точка падіння ще не досягнута.

"Згідно з прогнозами, в Єврозоні в 2020 році передбачається спад економіки майже на 9%, в наступному році — зростання лише на 6%. Це призводить до зміни пріоритетів для кожної з держав. Головною зміною є переорієнтація на внутрішніх виробників, просування власної економіки держав. Працювати в режимі запуску економіки неможливо", - наголосив Разумков.

Голова Ради додав, точки зростання в Україні необхідно знаходити. На них можна зробити акцент, підтримати для покращення ситуації у майбутньому.

"Якщо ми говоримо про виконання бюджету, до червня бюджет виконаний на 88%, зараз - 92%. Економіка потихеньку виходить із кризи. Говорити, що ми вийшли повністю або про зростання — рано", - додав він.

Нагадаємо, перш за все криза пов'язана не безпосередньо з рівнем захворюваності, а з карантином. Протягом майже усієї весни розважальні та гастрономічні заклади працювали у режимі максимальних обмежень — тільки на винос чи доставку. Окремі категорії магазинів взагалі лишалися закритими.

Бізнес протягом тижнів майже не отримував прибутку, водночас з тим, як падала споживча здатність громадян. Щоб оговтатись після коронакризи Україні знадобляться кілька наступних років.

Як повідомляв ONLINE.UA, світова економіка вступила в нову фазу кризи, пов’язану з пандемією коронавірусу, яка вимагає подальшої політичної вправності та дій для забезпечення сталого та загального відновлення. З такою екстреною заявою 16 липня виступила глава МВФ Крісталіна Георгієва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?