Говорити складно - у Путіна відзначилися новою цинічною заявою про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Говорити складно - у Путіна відзначилися новою цинічною заявою про Донбас

Говорити складно - у Путіна відзначилися новою цинічною заявою про Донбас
Джерело:  online.ua

У Кремлі відмовилися говорити про умови для повернення російських військовослужбовців до Спільного центру контролю й координації сторін, який працює на Донбасі. Москва нагадала про існування певних причин, з яких ті залишили структуру. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію Дмитра Пєскова, речника президента РФ.

За його словами, "після того, як це питання буде опрацьовано на предмет виявлення модальності їхньої участі, гарантій їх рівноправної участі, тоді можна буде подумати".

"Поки що говорити про якісь конкретні умови складно", - додав Пєсков.

Згідно з оцінкою представника Кремля, це "достатньо складна субстанція".

"Але якщо ви ретроспективно подивитесь на ситуацію, яка передувала виходу російських офіцерів з цієї групи, то ви зрозумієте, що заважало продовженню цієї практики... Ніхто не відмовляється обговорювати це питання, однак спочатку його потрібно разом обговорювати й опрацьовувати", - підкреслив Пєсков.

Нагадаємо, російські представники залишили СЦКК наприкінці 2017 року. Вони повернулися в РФ, а Кремль тим часом звинуватив Україну в організації для військовослужбовців "нестерпних умов".

Також російська сторона завжди намагається максимально відмежуватися від подій на Донбасі. У Москві не визнають підконтрольність окупаційних адміністрацій та відмовляються бути гарантом дотримання перемир'я.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабміні вважають, Росія щороку витрачає мільярди доларів США на підігрівання війни на Донбасі. Це стало однієї з причини, чому кремлівська сторона погодилася на перемир’я. Щорічна сума, яку російський уряд виділяє на ОРДЛО, сягає 5 мільярдів доларів за оцінками Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?