Яку суму Путін витрачає щороку на війну проти України - шокуючі цифри
Категорія
Політика
Дата публікації

Яку суму Путін витрачає щороку на війну проти України - шокуючі цифри

Яку суму Путін витрачає щороку на війну проти України - шокуючі цифри
Джерело:  LB.ua

У Кабміні вважають, Росія щороку витрачає мільярди доларів США на підігрівання війни на Донбасі. Це стало однієї з причини, чому кремлівська сторона погодилася на перемир'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю LB.ua з віцепрем'єр-міністром Олексієм Резніковим.

За його словами, російська влада дійсно тривалий час може підтримувати конфлікти навколо себе.

"В нагорному Карабасі вона ведеться вже понад двадцять років. Однак питання лишається відкритим: скільки ще РФ фінансувати війну на Донбасі, враховуючи економічну й політичну ситуацію всередині Росії. За моїми оцінками, Москва витрачає на це понад 5 мільярдів доларів США щороку", - зауважив посадовець.

Водночас Резніков застеріг від порівняння війни в Україні з подіями в Лівії чи Сирії, де російська сторона також витрачає надзвичайні засоби.

"Так, але чи підтримують вони бюджетників у Лівії чи в Сирії? Ні. Вони не сплачують нікому там заробітні плати. А на Донбасі це відбувається, ось чому Кремль повинен пояснювати своїм платникам податків, навіщо вони утримують кілька мільйонів чужих громадян. А частина цих громадян, своєю чергою, претендує вже на те, щоб користуватися загальноросійськими благами, яких у час кризи на всіх не вистачає", - пояснив віцепрем'єр.

Нагадаємо, російське вторгнення в Україну почалося у лютому 2014 року. Кремлівська влада анексувала Крим, а пізніше окупувала частину Донбасу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ України передало ноту протесту в МЗС Росії через проведення Москвою параду підрозділів Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму 26 липня. В акваторії Севастопольської бухти заходи пройшли з нагоди Дня військово-морського флоту Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?