Гравці збірної України звернулися до світу перед Євро-2024 — потужне відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Гравці збірної України звернулися до світу перед Євро-2024 — потужне відео

збірна
Джерело:  УАФ

Напередодні Євро-2024 гравці національної збірної України з футболу випустили відео зі зверненням до світу.

Головні тези:

  • Футболісти збірної України звернулися до світу через відео перед Євро-2024, закликаючи підтримати Україну в боротьбі за свободу.
  • У відеозверненні гравці розповіли про знищені рідні міста та військові обстріли РФ.
  • Збірна України на Євро-2024 потрапила до групи E, де зустрінеться з командами Бельгії, Словаччини та Румунії.
  • Перший матч збірної України на Євро-2024 проти Румунії відбудеться 17 червня о 16:00 за київським часом.

Футболісти розповіли про рідні міста, які знищує РФ

Футбол, як і весь спорт, не поза політикою, не поза війною. Ми закликаємо усі країни-учасниці чемпіонату Європи допомагати Україні, — йдеться у відеозверненні. 

Футболісти наголосили, що їхні рідні міста дуже хотіли б приймати Євро, але зараз вони борються не за турнір, а за свободу.

Так, селище Велика Новосілка у Донецькій області, з якого родом Микола Шапаренко, повністю знищене. Красноград, що на Харківщині, де народилися Андрій Лунін та Михайло Мудрик, щоденно перебуває під російськими обстрілами з початку повномасштабної війни. А рідне місто Макіївка (Донецька область) Олександра Зубкова окуповане російськими військами з 2014 року. 

Крім того, у ролику виступили Олександр Зінченко з Радомишля на Житомирщині, Руслан Малиновський з Черкас, Ілля Забарний з Києва та інші. 

З ким гратиме збірна України на Євро-2024

Синьо-жовті" за результатами жеребкування потрапили до групи E. Там суперниками команди Сергія Реброва будуть збірні Бельгії, Словаччини та Румунії.

У фінальному ж турі основної сітки Україна протистоятиме фавориту групи — збірній Бельгії. Матч відбудеться в Штутгарті 26 червня на стадіоні MHPArena. Раніше він іменувався "Мерседес-Бенц Арена".

Список матчів збірної України на Євро-2024:

  • Україна — Румунія, 17 червня, 16:00

  • Словаччина — Україна, 21 червня, 16:00

  • Україна — Бельгія, 26 червня, 19:00

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?