Греція погодилася підтримати членство України в НАТО — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Греція погодилася підтримати членство України в НАТО — Зеленський

Греція погодилася підтримати членство України в НАТО — Зеленський
Джерело:  online.ua

Греція підписала декларацію на підтримку України в складі НАТО. Членство буде можливо за умови згоди всіх учасників Альянсу та виконання нашою країною всіх необхідних умов.

Джерело:  Володимир Зеленський

Греція підтримує членство України в НАТО

Україна та Грецька Республіка підписали важливу декларацію, яка підкреслює партнерство та спільне прагнення до зміцнення безпеки та стабільності в євроатлантичному регіоні.

Греція відзначає значні досягнення Збройних Сил та їхнє наближення до стандартів НАТО. Країна готова посилити обороноздатність України.

Грецька Республіка продовжуватиме підтримувати потужну та ефективну політичну й матеріальну підтримку України з боку Альянсу, спрямовану на забезпечення спроможності України ефективно захищати свою територію на суші, на морі та в повітрі, – повідомляє Володимир Зеленський.

Зокрема, Греція має на меті продовжувати надавати військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку Україні. Та брати участь у відбудові країни після закінчення війни.

Декларацію підписали у понеділок, 21 серпня, в Афінах – двома мовами, повідомляє Зеленський.

Зеленський у травні заявляв про впевненість у членстві України в НАТО

На Вільнюському саміті НАТО, з 11 по 12 липня, відбулася вагома зустріч лідерів 31 країни-члена Альянсу, зокрема, президента США Джо Байдена. Володимир Зеленський особисто брав участь у саміті.

Тоді Україна отримала чітке розуміння щодо готовності прийняти її до Альянсу. Глава МЗС Дмитро Кулеба напередодні заявив, що союзники домовилися щодо того, що Україна зможе приєднатися до НАТО без попередньої дії у формі Плану дій щодо членства (ПДЧ).

12 липня Володимир Зеленський заявив, що він впевнений в тому, що Україна отримає запрошення до НАТО після закінчення військового конфлікту.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?