Греція розпочала передавати Україні бойові машини піхоти
Категорія
Україна
Дата публікації

Греція розпочала передавати Україні бойові машини піхоти

Греція розпочала передавати Україні бойові машини піхоти
Джерело:  online.ua

Україна почала отримувати від Греції радянські броньовані машини піхоти БМП-1, за це країна отримає від Німеччини БМП Marder. 

Джерело: брифінг очільників МЗС України та Греції Дмитра Кулеби та Нікоса Дендіаса

Греція передає Україні свої радянські БМП

Не буду приховувати, особливо цінуємо озброєння, яке Греція передає Україні, щоб ми могли захищати нашу землю. Дуже важливо, що вже почалося довгоочікуване відвантаження з Греції броньованих машин піхоти БМП-1 для України. Вже скоро вони прибудуть до нашого війська і миттєво посилять боєздатність та обороноздатність нашої країни, - сказав Кулеба.

Також Кулеба повідомив, що Греція розглядає український запит на постачання засобів протиповітряної оборони.

Греція погодилась передати Україні радянські БМП-1 в рамках "кругового обміну" з Німеччиною, яка у свою чергу передала Греції першу партію бойових машин піхоти Marder .

Таку домовленість між країнами було укладено ще наприкінці травня. Греція передасть Україні 40 радянських БМП-1.

БМП-1 – це перша радянська серійна бойова броньована гусенична машина, яка здатна плавати та призначена для транспортування особового складу мотострілецьких підрозділів на поле бою. Вперше ці машини розробили в 1961 році .

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?