Гривня буде падати - до чого готуватися українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гривня буде падати - до чого готуватися українцям

Гривня буде падати - до чого готуватися українцям
Джерело:  24 канал

Багато українців уже звернули увагу на те, що гривня різко здешевшала по відношенню до іноземної валюти. На даний момент один долар в обмінниках коштує майже 25 гривень. Економічний експерт Сергій Фурса вирішив пояснити, що могло вплинути на падіння валюти, а також озвучив свій прогноз щодо подальшого розвитку подій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За його словами, на падіння гривні вплинув обвал ціни на нафту. Він також наголосив, що поки неможливо точно передбачити, наскільки ще впаде гривня, однак українцям важливо розуміти, що це буде відбуватися.

"Гривня зараз буде перебувати під тиском, буде поступове зниження. Проте є і позитивна сторона, зараз Національний банк має рекордні за останні роки резерви. Та з іншого боку ситуація на зовнішніх ринках та співпраця з МВФ створює значний тиск на національну валюту", - наголосив Сергій Фурса.

Варто зазначити, що Національний банк встановив, що 10 березня за американський долар громадяни платитимуть 24 гривні 92 копійки. У такий спосіб вартість долара зросла одразу на 18 копійок, порівнюючи з попереднім банківським днем – 6 березня. Один євро станом на сьогодні, 10 березня, коштує 28 гривень 23 копійки. Відтак курс гривні щодо головної валюти Євросоюзу суттєво змінився – євро зросло на 54 копійки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ціна нафти американської марки WTI впала на 30% — саме це спровокувало обвал курсу рубля. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?