Завтра буде гірше: що спровокувало масштабний обвал рубля
Категорія
Світ
Дата публікації

Завтра буде гірше: що спровокувало масштабний обвал рубля

Завтра буде гірше: що спровокувало масштабний обвал рубля
Джерело:  online.ua

9 березня 2020 року надовго залишиться в пам'яті не тільки влади РФ, а й простих громадян. Саме цього дня ціни на нафту впали на 30% після того, як ОПЕК і Росія не змогли домовитися про зниження рівня видобутку. Ціна нафти американської марки WTI впала на 30% - саме це спровокувало обвал курсу рубля. Окрім того, на ринках США впали акції російських технологічних компаній, передає ONLINE.UA.

9 березня о 9:00 ранку за московським часом долар на форекс-ринку піднімався до 73,04 рубля. Євро дійшло на форексі до позначки 83, 13 рубля.

Варто звернути увагу на те, що офіційний курс Центробанку РФ стане відомим тільки після відкриття біржі, яке через перенесений вихідний на 8 березня, відбудеться 10 березня.

Як відомо, напередодні затяжних вихідних курс долара було встановлено на позначці 68 рублів за один долар. Тому економісти вже нарекли цей день "чорним понеділком" для економіки Росії.

Згідно з останніми даними торгів, станом на вечір 9 березня, акції «Яндекса» на біржі Nasdaq упали більш ніж на 14%. До 17:20 за Києвом папери цієї компанії класу А подешевшали до 33,9 долара за штуку (мінус 14,12%). Окрім того, акції МТС на Nasdaq впали на 12,22% до 8,2 долара за одиницю. А папери Veon (володіє компанія "Вимпелкомом") обвалилися на 17,2% до 1,6 долара за штуку.

"Якщо Мінфін РФ не вийде з продажем [валюти], то завтра буде гірше. Завтра буде велика кількість компаній і людей, які не могли сьогодні прийняти рішення", - пояснює представниця "Альфа-банку" Наталія Орлова.

Вона підкреслила: якщо ситуація на світових ринках принципово не зміниться, а Мінфін активно не діяти на ринку, то долар буде коштувати 77-78 рублів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росії пророкують великі проблеми через обвал цін на нафту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?