Росії пророкують великі проблеми через обвал цін на нафту
Категорія
Світ
Дата публікації

Росії пророкують великі проблеми через обвал цін на нафту

Росії пророкують великі проблеми через обвал цін на нафту
Джерело:  online.ua

Росія заплатить за цінову війну, яка виникла на світовому нафтовому ринку через рішення Москви розірвати угоду з ОПЕК про обмеження видобутку нафти. США можуть накласти нові санкції на Росію через ситуацію з цінами на ринку нафти, від яких постраждають російські компанії. Негативно позначиться нафтова війна і на курсі долара, який зросте до 85 рублів. Такий прогноз зробив заступник гендиректора з інвестиційного аналізу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Андрій Верников, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Бажання Росії вдарити по видобутку сланцевої нафти в США дасть свої плоди. На ситуацію відреагують не тільки американські "генерали" енергетичного сектора, але й іноземні інвестори на російському ринку.

Аналітики підрахували, що розпад альянсу буде коштувати Росії 100-150 млн доларів в день з урахуванням неминучого падіння цін на нафту до 30 доларів за барель. Вони переконані, що це "колективне самогубство", від якого програють усі.

Нагадаємо, обвал цін на нафтовому ринку стався після провалу переговорів організації ОПЕК у Відні 6 березня. Росія відмовилася в рамках нафтового альянсу скорочувати видобуток нафти через погіршення ситуації з коронавірусом. Таким чином з 1 квітня, коли закінчиться дія поточної угоди, ні в кого більше не буде зобов'язань по скороченню нафтовидобутку. Через зрив домовленостей Cаудовская Аравія має намір різко збільшити видобуток нафти - до 12 млн барелів на добу, а також знизити ціни на 6-8 доларів. Пропозиції з рекордними знижками саудівські нафтові компанії вже розіслали потенційним покупцям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 березня ціни на нафту впали до рекордного мінімуму. На відкритті торгів Лондонської біржі ICE 9 березня вартість бареля Brent впала на третину до 31 долара. Це рекордний мінімум з часів Війни в Перській затоці в 1991 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?