Ціни на нафту впали до рекордного мінімуму - що відбувається
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту впали до рекордного мінімуму - що відбувається

Ціни на нафту впали до рекордного мінімуму - що відбувається
Джерело:  online.ua

На нафтовому ринку стався новий рекордний обвал цін - на відкритті торгів Лондонської біржі ICE 9 березня вартість бареля Brent впала на третину до 31 долара. Це рекордний мінімум з часів Війни в Перській затоці в 1991 році. Падіння цін на нафту стало наслідком розриву угоди ОПЕК з Росією і початку повномасштабної цінової війни між Саудівською Аравією і РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Вартість ф'ючерсів на нафту Brent відразу після відкриття торгів 9 березня звалилася на 30% - з 45 доларів до 31,02 долара за барель. До 10 ранку падіння скорегувалося до 26,04%, а ціна - до 33,48 доларів за барель.

Обвал цін на нафтовому ринку стався після провалу переговорів організації ОПЕК у Відні 6 березня. Росія відмовилася в рамках нафтового альянсу скорочувати видобуток нафти через погіршення ситуації з коронавірусом. Таким чином з 1 квітня, коли закінчиться дія поточної угоди, ні в кого більше не буде зобов'язань по скороченню нафтовидобутку.

Через зрив домовленостей Cаудовская Аравія має намір різко збільшити видобуток нафти - до 12 млн барелів на добу. Зараз Саудівська Аравія видобуває 9,7 млн барелів на день.

Варто зауважити, що після обвалу цін на ринку нафти рубль на міжнародному валютному ринку впав по відношенню до долара і євро - долар виріс до 72,4 рубля, оновивши максимум з березня 2016 року, євро - до 82,2 рубля, що стало максимумом з лютого 2016 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на світовому ринку нафти назріває велика війна. Через провал угоди з Росією Саудівська Аравія вирішила максимально обвалити ціни на нафту до рекордного рівня за останні 20 років. Йдеться про зниження офіційних цін на $6-8 за барель. Експерти б'ють на сполох, наголошуючи, що ціна на нафту може впасти нижче $ 20 за барель - на нафтовому ринку це еквівалент оголошенню війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?