Це оголошення війни: Саудівська Аравія вирішила рекордно знизити ціни на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це оголошення війни: Саудівська Аравія вирішила рекордно знизити ціни на нафту

Це оголошення війни: Саудівська Аравія вирішила рекордно знизити ціни на нафту
Джерело:  online.ua

На світовому нафтовому ринку назріває велика війна. Через провал угоди з Росією Саудівська Аравія вирішила максимально обвалити ціни на нафту до рекордного рівня за останні 20 років. Йдеться про зниження офіційних цін на 6-8 доларів за барель. Експерти б'ють на сполох, наголошуючи, що ціна на нафту може впасти нижче 20 доларів за барель, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Відзначається, що саудівська державна нафтова компанія Saudi Aramco ще 7 березня вже розіслала своїм покупцям пропозиції з рекордними знижками на нафту. Так королівство намагається спонукати нафтопереробні компанії в Європі, Азії та США купувати саме саудівську нафту. Офіційне повідомлення про нові ціни готують на 9 березня.

Таким чином, тепер ціна бареля саудівської нафти Arab Light на 10,25 доларів нижче нафти марки Brent. Російську нафту марки Urals продають зі знижкою в 2 долари за барель до цін нафти марки Brent.

"На нафтовому ринку це еквівалент оголошенню війни", - заявив виданню менеджер хедж-фонду сировинних товарів, який попросив не називати його імені через делікатність ситуації.

Нафтовий аналітик IHS Markit Ltd. Роджер Диван вважає, що в наступному кварталі будуть найнижчі ціни на нафту за останні 20 років, що негативно відіб'ється на світовій економіці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на ринку нафти стався рекордний обвал цін- вартість нафти північноморської марки Brent за день впала на 9,4% до 45,27 долара за барель. Це найнижча ціна за останні три роки і самий рекордний добовий обвал на світовому ринку нафти за останні 11 років. Причиною різкого зниження цін на нафту став провал переговорів ОПЕК і Росії щодо скорочення видобутку на 1,5 млн барелів на добу до кінця 2020 року через коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?