На ринку нафти зафіксовано рекордний обвал цін - що сталося
Категорія
Економіка
Дата публікації

На ринку нафти зафіксовано рекордний обвал цін - що сталося

На ринку нафти зафіксовано рекордний обвал цін - що сталося
Джерело:  online.ua

Вартість нафти північноморської марки Brent за день впала на 9,4% - до 45,27 долара за барель. Це найнижча ціна за останні три роки і самий рекордний добовий обвал на світовому ринку нафти за останні 11 років. Причиною різкого зниження цін на нафту став провал переговорів ОПЕК і Росії про зниження видобутку нафти на 1,5 млн барелів на добу до кінця 2020 року через коронавірус, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Ціни на нафту стрімко падають через відмову Росії продовжувати договір з країнами ОПЕК про скорочення видобутку нафти, умов якого послідовно дотримувалися всі країни-учасниці угоди протягом трьох років. В ОПЕК пропонували знизити видобуток ще на 1,5 млн барелів на добу до кінця 2020 року, але Росія виступила категорично проти.

Таким чином з 1 квітня, коли закінчиться дія поточної угоди, ні в кого більше не буде зобов'язань по скороченню нафтовидобутку. В результаті нафтовий ринок може повернутися до рівнів виробництва кінця 2016 року, і в світі незабаром утвориться великий надлишок нафти, що природно знецінить вартість сировини і негативно відіб'ється на світовій економіці в цілому.

Слід зазначити, що через епідемію нового коронавірусу світова економіка може втратити до 2,7 трлн доларів, що рівнозначно ВВП Великої Британії. Такий тривожний прогноз зробили експерти авторитетного видання Bloomberg. Аналітики Bank of America в свою чергу попередили, що 2020 рік стане для світової економіки найгіршою з часу закінчення глобальної економічної кризи в 2009 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що епідемія коронавіруса негативно відбивається але світовій економіці- на світових фондових біржах фіксуються найбільші обвали котирувань, через що найбагатші люди планети несуть колосальні втрати в сотні мільярди доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?