Сотні мільярдів доларів: скільки втратили найбагатші люди планети через коронавірус
Категорія
Економіка
Дата публікації

Сотні мільярдів доларів: скільки втратили найбагатші люди планети через коронавірус

Сотні мільярдів доларів: скільки втратили найбагатші люди планети через коронавірус
Джерело:  online.ua

Епідемія коронавірусу потужно вдарила по світовій економіці - світові фондові біржі зіткнулися з найбільшим за дев'ять років обвалом. В результаті зниження біржових індексів найбагатші люди планети несуть колосальні втрати. Через падіння котирувань акцій на світових ринках на тлі новин про коронавірус вони вже втратили в цілому 444 млрд доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на на Bloomberg.

Більше всіх пішли в "мінус" три найбагатших людини в світі - засновник Amazon Джефф Безос, засновник Microsoft Білл Гейтс і голова LVMH Бернар Арно. Їхні втрати склали 11,9 млрд доларів, 10 млрд доларів і 9 млрд доларів відповідно. Також, за оцінками агентства, майже на 9 мільярдів долларів скоротився статок глави Tesla Ілона Маска, який займає 25 місце в рейтингу найбагатших людей планети. Зазнав втрат і керівник Carnival Corp. Мікі Арісон, компанії якого належить круїзний лайнер Diamond Princess, на борту якого жертвами коронавірусу стали п'ятеро людей. За останній тиждень його статок зменшився на 1 млрд доларів.

Аналітики, констатуючи масштабну економічну кризу через коронавірус, уточнили, що тільки за останній тиждень фондовий індекс S&P 500, що враховує капіталізацію 500 найбільших американських компаній, обвалився на 12,5%. Втрати досягли 3,5 трильйона доларів.

"Так швидко S&P 500 не падав ніколи з часів Великої депресії в 1928 році. Після Другої світової війни ринок пережив 27 відчутних падінь, в яких індекс втрачав в середньому 13,4% - але як мінімум за чотири місяці. Тепер же вистачило тижня", - шоковані експерти.

За оцінкою аналітичного центру Oxford Economics, епідемія обійдеться світовій економіці в 1,1 трильйона доларів. Економісти припускають, що найгірше ще попереду.

Слід зазначити, що напередодні на тлі побоювань через поширення коронавірусу у світі вартість нафти Brent на біржі ICE в Лондоні вперше за майже 1,5 року опустилася нижче 50 доларів. Також останні кілька днів знижувалися основні біржові індекси в Європі і США. Це максимальне падіння з 2011 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що станом на 24 лютого найбагатші люди планети зазнали збитків в розмірі 139 млрд доларів через коронавірус. Всього лише за тиждень їх втрати зросли більш ніж на 300 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?