Гроші доведеться повернути — українцям зробили попередження щодо субсидій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гроші доведеться повернути — українцям зробили попередження щодо субсидій

Гроші доведеться повернути — українцям зробили попередження щодо субсидій
Джерело:  online.ua

В Україні в 2021 році перевірять одержувачів субсидії - всім, хто неправомірно отримував пільги, доведеться повернути гроші. З таким попередженням до українців звернулася міністр соціальної політики Марина Лазебна. В ефірі одного з українських телеканалів глава Мінсоцполітики пояснила, як будуть перевіряти субсідіантів і кого зобов'яжуть повернути гроші, передає ONLINE.UA.

"Є випадки, коли людина неправомірно отримала субсидію. Якщо людина не навмисне це зробила, тому що виникла якась помилка, то їй знову можуть призначити на наступний опалювальний період субсидію. Це врахують і людина не буде повертати грошей. Якщо ж це зроблено навмисне , були приховані доходи або майновий стан, то тоді повернути кошти доведеться ", - пояснила міністр.

Лазебна нагадала, що є три програми верифікації. Перша програма передбачає перевірку доходів тих, хто хоче оформити субсидію. Якщо субсидію призначають, то проводиться другий етап верифікації - Лазебнаяуточнила, що Міністерство фінансів на цьому етапі перевіряє дані реєстрів на предмет великих покупок і нерухомого майна (понад 50 тисяч гривень за один раз), а також несплати ЄСВ за три місяці. Третій етап перевірки проводиться через три роки після призначення допомоги.

Важливо нагадати, що з 1 січня 2021 року право на субсидію для оплати житлово-комунальних послуг будуть мати і ті українці, родичі, яких працюють за кордоном - раніше доходи заробітчан потрібно було декларувати. Заяву на отримання субсидій можна подати в місцевій громаді, поштою, онлайн на офіційному сайті або в додатку "Дія". Лазебна нагадала, що управління соцзахисту з 1 січня припиняють особистий прийом громадян в рамках реформи децентралізації. Для тих, хто вже отримує субсидії, у 2021 році нічого не змінюється - субсидії їм вже перепризначили, запевнила міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2021 році в Україні почнуть перевіряти всіх одержувачів соцвиплат. Відповідну постанову прийняв Кабмін. Цей документ остаточно дозволив органам, що здійснюють державні виплати, отримувати підтвердження відповідності інформації, повідомленої одержувачами державної допомоги, вимогам законодавства, що впливають на визначення їх права на отримання і розмір державних виплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?