Гройсман розповів, чи підвищаться восени ціни на газ для населення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман розповів, чи підвищаться восени ціни на газ для населення

Гройсман розповів, чи підвищаться восени ціни на газ для населення
Джерело:  online.ua

Голова уряду Володимир Гройсман не бачить підстав для підвищення восени цін на газ. Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє ONLINE.UA.

«Що стосується ціни на газ. Зараз «Нафтогаз» закачує газ за діючими цінами. Ціни – в нижній точці, і тому вони не можуть бути підвищені, оскільки запас зараз, на початок опалювального сезону буде сформований в 20 млрд. кубів. Цього нам вистачить повністю для проходження наступного опалювального сезону», – розповів Гройсман.

За словами прем’єр-міністра, він не бачить об’єктивних підстав для підвищення цін на газ і обіцяє робити все, щоб монополіст «Нафтогаз» дотримувався стратегії зниження цін».

Нагадаємо, що не так давно уряд, який очолює Гройсман, вимагав від голови правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва перерахувати додаткові 60% від прибутку в державну казну в якості дивідендів. Однак Коболєв переконав, що зараз набагато важливіше витратити кошти на закупівлю газу для закачування у підземні сховища.

На переконання керівників «Нафтогазу», з 1 січня 2020 року російський «Газпром» повністю припинить транзит газу через територію України. Для успішного проходження осінньо-зимового періоду Україні необхідно мати в підземних сховищах щонайменше 20 млрд кубічних метрів газу. Станом на 4 липня в сховищах було закачано приблизно 13,8 млрд кубометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?