У Нафтогазі пояснили, чому виплачувати дивіденди уряду не треба
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі пояснили, чому виплачувати дивіденди уряду не треба

У Нафтогазі пояснили, чому виплачувати дивіденди уряду не треба
Джерело:  online.ua

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв пояснив причину розбіжності позицій з головою уряду Володимиром Гройсманом щодо виплати дивідендів. За його словами, зараз набагато важливіше витратити доходи «Нафтогазу» компанії на закачування газу до підземних сховищ, ніж перерахувати дивіденди державі.

Про це Коболєв написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

Відповідаючи на погрозу прем’єр-міністра про звільнення керівників держкомпаній, які судяться з урядом і не виконують ухвалених ним рішень, Коболєв заявив, що зараз «Нафтогаз» стоїть перед вибором: виплатити дивіденди уряду (ще 60% до тих 30%, які НАК вже виплатила), або перенести їх та продовжити закачування газу до підземних сховищ.

Голова правління «Нафтогазу» повідомив, що обсяг газу в сховищах зараз досяг рівня 13,8 млрд кубометрів. Ще необхідно закачати більше 6 млрд кубометрів. Це приблизно 60 млн кубометрів щодня.

«Тільки накопичивши у сховищах близько 20 млрд кубометрів, ми гарантуємо стабільне проходження опалювального сезону навіть за умови переривання Росією транзиту з 1 січня. Цим ми також забезпечимо сильну позицію в переговорах із «Газпромом», – пояснив Коболєв.

При цьому він зазначив, що готовий нести персональну відповідальність за наслідки. Щоб збільшити запаси газу на зиму, НАК збирається залучити додаткові кошти на зовнішньому ринку через випуск євробондів. Вийти на ринок зовнішніх інвестицій «Нафтогаз» планує вже наступного тижня.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, коли Росія може припинити транзит газу через територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?