Грузинська опозиція закликала своїх прихильників до участі в новій акції протесту в Тбілісі
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузинська опозиція закликала своїх прихильників до участі в новій акції протесту в Тбілісі

Грузинська опозиція закликала своїх прихильників до участі в новій акції протесту в Тбілісі
Джерело:  online.ua

Грузинська опозиція оголосила про нову акцію протесту на площі перед будівлею парламенту в Тбілісі, який відбудеться у другій половині дня у середу, 8 березня.

Джерело: лідер опозиційної партії "Стратегія Агмашенебелі"Георгій Вашадзе

Опозиція Грузії закликала до нових акцій

Сьогодні проти мирної акції було застосовано спецназом та поліцією непропорційну силу. Затримано багато учасників акції, серед них лідер опозиційної партії "Горчі" Зураб Джапаридзе. Вже за кілька годин на площі перед парламентом збереться на акцію ще більше людей, ніж учора, - заявив журналістам лідер опозиційної партії "Стратегія Агмашенебелі" Георгій Вашадзе.

У своїх висловлюваннях він упевнений, що глобальна спільнота не залишиться байдужою до розгону мирної акції грузинської влади і обов'язково висловить своє засудження.
Незважаючи на це, протистояння опозиціонерів та поліцейських продовжується. Кожна сторона завзято відстоює свої позиції, і ситуація поки що залишається напруженою. Але важливо пам'ятати, що у будь-якому протистоянні найголовніше - зберігати спокій і наскільки можна уникати насильства.

Яка ситуація з протестами в Грузії

Площа перед будинком парламенту залишається повністю під контролем поліції та спецназу. Декілька десятків опозиціонерів знаходяться на проспекті Руставелі, неподалік від поліцейського кордону. Незважаючи на те, що учасники акції продовжують висловлювати свої вимоги і не збираються відступати, поліція час від часу затримує протестувальників, які близько підійшли до них.
Ситуація залишається напруженою, але обидві сторони поки що утримуються від застосування насильства. Опозиція продовжує вимагати дострокових виборів і відставки уряду, тоді як влада впевнена у своїй легітимності і не збирається поступатися під тиском вуличних протестів.
Вівторок виявився напруженим днем для опозиції в Грузії: після ухвалення закону про іноземних агентів у першому читанні лідери опозиції закликали своїх прихильників на акцію протесту.

Незважаючи на мирний характер акції, багато учасників висловили свій протест гучними гаслами та вимогами піти у відставку поточного уряду. Проте, зустрічаючись із жорстким опором поліції, кілька зіткнень неминуче сталося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?