Грузинські ЗМІ повідомляють про перше кульове поранення протестувальника в Тбілісі
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузинські ЗМІ повідомляють про перше кульове поранення протестувальника в Тбілісі

Грузинські ЗМІ повідомляють про перше кульове поранення протестувальника в Тбілісі
Джерело:  online.ua

У столиці Грузії триває другий день протестів проти ухвалення скандального законопроєкту про "іноагентів", який копіює російський. Правоохоронці знову застосували водомети та сльозогінний газ для розгону протестів.

Джерело: Paper Kartuli

У Грузії тривають протести

8 березня понад 10 тисяч громадян зібралися перед парламентом Грузії. На мітингу ухвалили рішення розпочати «облогу парламенту».

Потім протестувальники почали прориватися до парламенту, били вікна та ламали огорожі.

Грузинські силовики почали відтісняти протестувальників від будівлі парламенту. Застосовуються водомети та газ.

Також поліція почала затримання та стрільбу у повітря з пневматичної зброї, використовуються світлошумові гранати.

Канал Грузія24 повідомив про перше кульове поранення у одного з протестувальників.

Також на низці відео видно, як протестувальники будують барикади з лав.

Влада Грузії вже відкрила першу кримінальну справу проти протестувальника: йому загрожує від 4 до 7 років за «напад на поліцейського». Ще 10 людей затримали за адмінстаттями.

Нагадаємо, що 7 березня президентка Грузії підтримала протестувальників і пообіцяла ветувати закон, навіть якщо його ухвалять в цілому.

Зеленський підтримав протестувальників у Грузії

У новому звернення президент України подякував всім, хто цими днями на площах і вулицях Грузії тримав українські прапори та запевнив, що кожен українець бажає успіху Грузії.

Хочу подякувати за наш національний гімн, який лунав у Тбілісі. Це повага до України, і я хочу висловити щиру повагу до Грузії. Ми хочемо бути в Євросоюзі – і будемо. Ми хочемо, щоб Грузія була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. Ми хочемо, щоб Молдова була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. На це заслуговують усі вільні народи Європи, - сказав Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?