Грузія подала новий позов проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія подала новий позов проти Росії

Грузія подала новий позов проти Росії
Джерело:  online.ua

Влада Грузії знову подала до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) міждержавний позов "Грузія проти Російської Федерації", передає ONLINE.UA з посиланням нагрузинський Мін'юст.

Як вказано в повідомленні відомства, позов стосується адміністративної практики масових утисків, затримань, нападів і вбивств грузинського населення, яке проживає на окупованих територіях Грузії і за лінією окупації, які особливо посилилися після війни 2008 року і досягли критичної межі у лютому цього року під час тортур і вбивства Арчіла Татунашвілі.

"Грузія вимагає, щоб Європейський суд встановив відповідальність Росії за порушення багатьох статей Європейської конвенції. Зокрема, зазначається, що тривалою окупацією, протягуванням колючого дроту і цілеспрямованою кампанією проти населення Грузії, Росія порушує наступні статті Європейської конвенції: 2 (право на життя), 3 (заборона тортур), 5 (право на свободу і безпеку), 8 (право на захист особистого і сімейного життя) та інші", - сказано в повідомленні.

Також Грузія звинувачує РФ в тому, що та приховує винних у загибелі співробітника силових структур Грузії Арчіла Татунашвілі, що сталася в Південній Осетії, а також підтасувала результати медичної експертизи, пов'язаної з цією справою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Грузія прийняла рішення приєднатися до дипломатичного бойкоту Росії і вислати з країни одного російського дипломата.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?