Гучна відставка в НБУ - МВФ жорстко відреагував
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гучна відставка в НБУ - МВФ жорстко відреагував

Гучна відставка в НБУ - МВФ жорстко відреагував
Джерело:  online.ua

Україну на початку липня сколихнула новина про відставку голови правління Нацбанку Якова Смолія. Вже у четвер, 2 липня, Міжнародний валютний фонд відреагував на цю новину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Представники фонду зауважили, що чинній українській владі необхідно додати зусиль у збереженні НБУ як незалежної структури.

Водночас експерти звернули увагу на успіхи Києва у досягненні стабільності цін. Вони назвали Нацбанк ключовою деталлю макроекономічної політики сьогодення.

"Ось чому незалежність НБУ знаходиться в центрі програми для України, підтримуваної фондом, ось чому вона повинна підтримуватися при новому голові", - підкреслили в МВФ.

Слід зауважити, що голова правління структури Яків Смолій особисто оголосив про намір піти у відставку.

Це сталося напередодні, 1 липня. Згідно з заявою посадовця, йому доводилося регулярно витримувати потужний політичний тиск.

"Це унеможливлює ефективне виконання мною як головою, покладених на мене обов'язків керівництва діяльністю Національного банку і взаємодію з іншими державними органами", - додав Смолій.

Посли Великої сімки, в яку входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія і США, екстрено відреагували на нові проблеми України, пов’язані з раптовою відставкою глави НБУ Якова Смолія через "систематичний політичний тиск". Вони миттєво звернулися до української влади та застерегли від відкату реформ.

Як повідомляв ONLINE.UA, на заяву Якова Смолія миттєво відреагував глава  держави Володимир Зеленський — команда українського лідера наголосила, що безумовним пріоритетом влади залишається забезпечення незалежності Національного банку України, про що неодноразово говорив сам президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?