Гучні заяви Франції щодо Донбасу викликали бурю в соцмережах
Категорія
Політика
Дата публікації

Гучні заяви Франції щодо Донбасу викликали бурю в соцмережах

Гучні заяви Франції щодо Донбасу викликали бурю в соцмережах

Заява глави французького дипломатичного відомства Жана-Марка Еро про намір лідера Німеччини Ангели Меркель і Франції Франсуа Олланда домагатися від президента України Петра Порошенка і російського лідера Володимира Путіна виконання конкретних зобов'язань із врегулювання на Донбасі викликала справжню бурю в соціальних мережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Варто нагадати, що, за словами Еро, від Порошенка на зустрічі в Берліні хочуть отримати гарантії просування питання з "особливим статусом" і виборами на окупованих територіях Донбасу, в той же час і від Києва, і від Москви будуть домагатися гарантій прогресу в розведенні сторін.
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook досить різко відреагував на цю заяву.
«Можливо, МЗС Франції краще буде вимагати від російського агресора покинути територію окупованої України? І не додушуватиме Україну, втихомирюючи агресора?! Інакше навіщо Україні такий формат переговорів?!» - написав він.
Тарас Березовець: «Я вчора це якраз і прогнозував, що проблеми будуть з Францією».
Тарас Багинець: «За змістом згоден. Пану Еро мало б сенс заткнутися, якщо він в міжнародній політиці профан».
У свою чергу, відомий український журналіст Петро Шуклінов у своєму Facebook запевнив, що нічого нового або несподіваного французький дипломат не сказав.
«Будуть обидві сторони (Україну та Росію - Ред.) змушувати домовлятися (що логічно для європейців, правда). Французи нічого нового не сказали. Вони вимагають від України та Росії одне і те ж, послідовно і давно. Поки наші дипломати все роблять правильно», - написав він.
Мирослав Вікалюк: «Не зовсім зрозуміло, чому Україна повинна виводити війська з власної території. Та й багато чого ще. За такими цінностями держави не будуються», а руйнуються».
Nadezhda Panych: «Мінстеці, привіт».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Росії Володимир Путін вирішив розповісти українському лідеру Петру Порошенку про порядок виконання Мінських угод.
У свою чергу, Порошенко запевнив, що Україна не буде виконувати політичних статей Мінських домовленостей до виконання вимог безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?