Гучний конфлікт Епіфанія та Філарета - з'явилася перша реакція Варфоломія
Категорія
Світ
Дата публікації

Гучний конфлікт Епіфанія та Філарета - з'явилася перша реакція Варфоломія

Гучний конфлікт Епіфанія та Філарета - з'явилася перша реакція Варфоломія
Джерело:  online.ua

Вселенський Патріарх Варфоломій заявив що підтримує розвиток Православної церкви України, а також наголосив, що керувати нею повинен митрополит Епіфаній. За його словами, Київського патріархату не існує і ніколи не існувало, хоч Філарет і переконує у протилежному.

Про заяву Патріарха повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, передає ONLINE.UA.

У Константинополі підкреслили, що завжди піклувалися про релігійну ситуацію в Україні. Тому нещодавнє надання ПЦУ Томосу про автокефалію не було пов'язано з політикою або геополітикою, а Україна отримала свободу від зовнішнього впливу, особливо від Російської держави.

"Що стосується Філарета, то його відновили до єпископської гідності як колишнього Митрополита Київського. Так званий "Патріархат Київський" не існує і ніколи не існував", – заявив Варфоломій.

Окрім того, священослужитель вкотре нагадав про прихильність Вселенського патріархату новообраному главі ПЦУ митрополиту Епіфанію.

"Ми сповідуємо, що тепер, після надання автокефалії, це відповідальність Головного Єпископа Православної Церкви України Епіфанія керувати історичною церквою, зміцнювати єдність українського народу, сповідуючи християнські цінності, засновані на Євангелії і користуватися даром свободи, як засобом поширювати Добру Новину Нового Завіту", – підсумував Варфоломій.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник ПЦУ митрополит  Епіфаній заявив, що новообраний президент Володимир Зеленський справив на нього позитивне враження  після їхньої зустрічі, яка відбулася 30 квітня в Києві. Також він додав, що не ображається на колишнього шоумена за жарт-порівняння Томосу про автокефалію з термосом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?