"Образ немає": Епіфаній прокоментував зустріч із Зеленським
Категорія
Україна
Дата публікації

"Образ немає": Епіфаній прокоментував зустріч із Зеленським

"Образ немає": Епіфаній прокоментував зустріч із Зеленським
Джерело:  LB.ua

Очільник ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що новообраний президент Володимир Зеленський справив на нього позитивне враження після їхньої зустрічі, яка відбулася 30 квітня в Києві. Також він додав, що не ображається на колишнього шоумена за жарт-порівняння Томосу про автокефалію з термосом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  LB.ua.

Митрополит наголосив, що прагне мати добрі, дружні взаємини з майбутнім президентом, а його "конфесійні вподобання ніяк не впливають на розвиток чи на внутрішні справи Української церкви".

Очільник ПЦУ додав, що у нього склалося "дуже позитивне" враження після спілкування із новообраним президентом, хоча до цієї зустрічі вони особисто знайомі не були. Настоятель Православної церкви додав, що не ображається на Зеленського, який під час одного з виступів "95 Кварталу" кілька разів назвав Томос – термосом.

"У нас постають інші виклики й проблеми, які треба вирішувати. Як православні, ми повинні не звертати увагу на колишні образи. Це не є важливо. Важливо будувати разом Україну. Не можна йти вперед з головою, оберненою назад", – сказав Епіфаній.

Також митрополит додав, що якщо за нової влади хтось намагатиметься руйнувати Православну Церкву України, це негативно відіб’ється на самому президентові.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський вибачився за невдале порівняння томосу з термосом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?