Зеленський вибачився за образу Томосу: реакція Філарета
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вибачився за образу Томосу: реакція Філарета

Зеленський вибачився за образу Томосу: реакція Філарета
Джерело:  YouTube

Новий президент Володимир Зеленський вибачився за невдале порівняння томосу з термосом. Про це повідомив патріарх ПЦУ Філарет в інтерв’ю «Радіо Свобода», інформує ONLINE.UA.

За словами колишнього предстоятеля української церкви, жартувати на тему томосу було вкрай недоречно.

«Звичайно, не можна називати томос, за який ми боролися більше 25 років, «термосом». Зеленський вже вибачився за це. Це образливо для церкви – томос, який має для нас велике значення, називати його «термосом», – розповідає Філарет.

Зараз колишні образи вже у минулому. «Ми вибачаємо новообраному президенту за ці слова і не ображаємося», – зазначає патріарх.

Також Філарет прокоментував уривок з виступу Володимира Зеленського під час президентських дебатів, коли він дорікнув Петру Порошенко про те, що за незалежність української церкви боровся, насамперед, Філарет, а не він. На переконання патріарха, применшувати роль діючого президента не варто.

«…Але не треба применшувати і значення президента. Тому що церква була, і президенти попередні зверталися до Вселенського патріарха, але томосу не було. Тому звичайно, що є заслуга і президента Порошенка», – повідомив Філарет.

Нагадаємо, що на цей Великдень є щонайменше 5 різних способів оригінально прикрасити пасхальні яйця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?