Гучний скандал навколо Саакашвілі набирає обертів - Грузія озвучила попередження Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Гучний скандал навколо Саакашвілі набирає обертів - Грузія озвучила попередження Україні

Гучний скандал навколо Саакашвілі набирає обертів - Грузія озвучила попередження Україні
Джерело:  interfax.com.ua

У Грузії обурені призначенням Міхеїла Саакашвілі на посаду глави виконавчого комітету реформ при президенті України. У Тбілісі дивуються, як Київ міг призначити засудженого судовою системою і засудженого за тяжкі злочини людину на посаду. Влада Грузії нагадала українській владі, що після того, як Саакашвілі був раніше призначений головою Одеської обласної державної адміністрації, знадобилися певні зусилля, щоб повернути після "певних історій" відносини між Грузією і Україною в нормальні рамки. Але там сподіваються, що Саакашвілі не буде дозволено втручатися у внутрішні справи Грузії з Києвом. Про це 9 травня заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія, коментуючи гучний скандал, пов'язаний з призначенням Саакашвілі і відкликанням грузинського посла з України, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Звичайно ж, ми відкликаємо посла, але це не означає, що поставимо під сумнів або дипломатичні відносини, або стратегічне партнерство. Ми відкликаємо посла тільки для проведення консультацій про те, як захистити ці відносини від тих авантюристів, щоб зробити все для того, щоб захистити стратегічні відносини і братерські відносини з українським народом від цих авантюристів-політиків", - заявив Гахарія.

Грузинський прем'єр висловив надію, що через "окремо взятих безвідповідальних політиків" відносини між Грузією і Україною не опиняться під питанням.

"Як зможуть стримати Міхеїла Саакашвілі від того, щоб він не втручався у внутрішні справи Грузії? Це мене дуже цікавить, і я буду за цим стежити", - сказав грузинський прем'єр.

Нагадаємо, Саакашвілі 7 травня отримав посаду керівника виконавчого комітету реформ. Цьому передували кілька тижнів очікування і непідтверджених повідомлень щодо майбутньої роботи політика. Призначення експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі на офіційну посаду в Україні спровокувало суперечку між Києвом і Тбілісі. Грузія вирішила відкликати свого посла з України, але запевнила, що не переглядатиме умови стратегічного партнерства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський відреагував на скандал через призначення Саакашвілі. Він назвав помилкою відкликання грузинського посла з Києва і закликав Тбілісі не втручатися у внутрішню політику нашої держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?