Це помилка - Зеленський нарешті відреагував на новий гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Це помилка - Зеленський нарешті відреагував на новий гучний скандал

Це помилка - Зеленський нарешті відреагував на новий гучний скандал
Джерело:  online.ua

8 травня глава держави Володимир Зеленський прокоментував рішення Грузії відкликати посла в Україні через призначення Міхеіла Саакашвілі до Національної ради реформ. Український лідер зізнався, що вважає даний крок Грузії помилкою. Він також наголосив, що не хоче нікого образити, однак закликав не втручатися інші країни у внутрішню політику нашої держави. Ситуацію, що склалася, президент вперше прокоментував в ході візиту в Луганську область у п'ятницю, передає ONLINE.UA.

"У нас з Грузією, з грузинським народом прекрасні відносини. Ми, незважаючи ні на що, чи не будемо ні на які консультації відкликати нашого посла в Україну, тому що відносини між нашими країнами довші, ніж будь-яке керівництво будь-якої країни", - наголосив український лідер.

Окрім того, він не приховує той факт, що вважає "помилкою" рішення Грузії про відкликання посла.

"Мені здається, що це помилка грузинської сторони. Після консультацій всі сторони зрозуміють, що кадрова політика кожної держави стосується тільки цієї держави і громадян, які в ній живуть. Щоб нікого не ображати, я думаю, це наша політика. Пан Саакашвілі є громадянином України... а я є президентом України, який призначив його", - підкреслив глава держави.

Варто звернути увагу на те, що лідерка Грузії Саломе Зурабішвілі висловила заклопотаність подальшою долею відносин Тбілісі і Києва через можливе призначення Саакашвілі віце-прем'єром України. Однак після відмови призначити Саакашвілі на цю посаду Тбілісі висловило Києву подяку.

Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Володимир Зеленський підписав указ щодо призначення  колишнього колеги з Грузії Міхеіла Саакашвілі очільником Виконавчого комітету реформ - це сталося 7 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?