Гучний скандал з панамськими офшорами: з'явилося несподіване продовження
Категорія
Світ
Дата публікації

Гучний скандал з панамськими офшорами: з'явилося несподіване продовження

Гучний скандал з панамськими офшорами: з'явилося несподіване продовження
Джерело:  Reuters

У Панамі заарештовані засновники офшорної компанії Mossack Fonseca Рамон Фонсека і Юрген Моссак, яких звинувачують у відмиванні грошей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Як повідомили у прокуратурі Панами, зібрані дані дозволяють припустити, що Mossack Fonseca "може бути визнана кримінальної організацією, створеною для приховування тіньових капіталів і коштів".
Розслідуванням її діяльності протягом року займалися прокурори Бразилії, Перу, Еквадору, Колумбії, Швейцарії та США.


Читайте також: Панамські офшори: як відреагували політики, котрі стали героями скандалу

Компанія також пов'язана зі скандальною витоком документів, які могли свідчити про причетність до використання офшорних схем цілого ряду відомих у світі компаній і осіб.


Як повідомляв ONLINE.UA, одним  з фігурантів офшорного скандалу виявився близький друг президента Росії Володимира Путіна.


Нагадаємо також, що сам Путін, коментуючи скандал, насмішив весь світ заявою про те, що величезні гроші його друга були призначені на ввезення в Росію музичних інструментів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?