Гуманітарна драма. Росія вивезла з України тисячі дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

Гуманітарна драма. Росія вивезла з України тисячі дітей

Гуманітарна драма. Росія вивезла з України тисячі дітей
Джерело:  online.ua

Україні наразі вже вдалось ідентифікувати близько 20 тис викрадених Росією з окупованих територій українських дітей та підлітків, яких злочинно розлучили із сім'ями.

Джерело: infobae

Що відомо про гуманітарну драму на тлі примусового вивезення Росією українських дітей 

І щодня ти прокидаєшся і дуже боїшся. Бо це як лотерея: ти завтра виживеш чи помреш? Росіяни кажуть нам, що всі українці — хохли та фашисти, - саме це кажуть викрадені Росією українські діти у фільмі від  Online.UA "Понівечене дитинство".

За словами журналіста з Аргентини та автора поточного матеріалу Клаудіо Авружа, він подивився документальну стрічку на нещодавній зустрічі з українськими керівниками Центру "Трансатлантичний діалог".

Журналіст підкреслив, що у фільмі можна почути сповнені болю та страху голоси українських дітей.

Авруж зазначає, що кремлівський диктатор та воєнний злочинець Володимир Путін навмисно викрадає українських дітей із метою позбавити українську націю самоідентичності та майбутнього.

Це «Понівечене дитинство» чіпає до сліз. Воно змушує нас побачити реальність, яка невідома та ігнорується багатьма. Це ще раз демонструє, що уроки минулого не були засвоєні. Це, на жаль, підтверджує, що вчення Теодора Адорно, чиє попередження про неповторення Освенцима як першу вимогу освіти, ще не було сприйняте всерйоз, - зазначає журналіст.

За відкритою інформацією, загалом в Росії визнають викрадення 744 тис дітей з України.

Зокрема, в одному з 5 сценаріїв, російські воєнні злочинці або вбивають родичів дитини, залишаючи її сиротою, або просто забирають дітей з родин, позбавляючи батьків права на батьківство.

Авруж зазначає, що Аргентина має досвід у пошуку та ідентифікації вкрадених дітей і має допомогти Україні.

Аргентина не може бути для Путіна воротами до Латинської Америки, як соромно висловився президент Альберто Фернандес. Навпаки, він має повернутися у світ і серйозно очолити, як він це робив у минулому, боротьбу за свободу, мир та права людини, - впевнений журналіст.

Що відомо про стрічку "Понівечене дитинство" 

До Дня захисту дітей у 2023 році команда Online.UA представила документальний проєкт «Понівечене дитинство», який розповідає про викрадених до Росії українських дітей.

За понад півтора року повномасштабної війни Україна змогла повернути менш як 400 дітей.

Водночас Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей.

Оскільки дипломатія з країною-агресоркою не працює, Росія продовжує викрадати дітей з тимчасово окупованих територій України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?