Хакери Anonymous офіційно оголосили кібервійну Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери Anonymous офіційно оголосили кібервійну Росії

Хакери Anonymous офіційно оголосили кібервійну Росії
Джерело:  online.ua

Міжнародна хакерська група Anonymous офіційно оголосила кібервійну російському уряду та президенту РФ Володимиру Путіну на підтримку України. Вони вже ведуть DDoS-атаки на сайт Кремля, Міноборони РФ та пропагандистський ресурс RT.

Джерело: Twitter Anonymous

Колектив Anonymous офіційно веде кібервійну проти РФ. Наші операції спрямовані проти російського уряду. Неминучим є те, що приватний сектор також постраждає, - йдеться в повідомленні хакерської групи.

Хакерам Anonymous вдалося "покласти" сайт головного пропагандистського рупора Кремля RT. На даний момент російська версія сайту RT та його зарубіжні версії недоступні.

Крім того, проблеми спостерігаються і в роботі сайту Кремля і Міноборони РФ. Національний координаційний центр із комп'ютерних інцидентів, створений ФСБ, оголосив критичний рівень загрози кібератак.

Після зламування сайту Міноборони РФ група Anonymous повідомила, що війська Росії готують масштабне бомбардування Києва.

Російські збройні сили готують масштабне бомбардування столиці, - йдеться у повідомленні Anonymous із хештегом #Ukraine.

26 лютого хакерська група записала особисте відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна.

Ви, напевно, пам'ятаєте, як у 2018 році наша група зламала сайт "Роскомнагляду"? Містер Путін, Ви пам'ятаєте, як програли Афганістану? Тепер ми злили дані Міноборони Росії. Там були пошта та паролі, і тепер ця база у вільному доступі в Twitter. Ваша недавня спроба загрожувати Фінляндії та Швеції - сором. Ви загрожували цим країнам, якщо вони вступлять до НАТО. Сьогодні ми поклали сайти Федеральної антимонопольної служби, Кремля та Russia Today та інші сайти пов'язані з російською владою, - заявили Anonymous.

Хакери відкреслили, що виявлять увесь бруд, який Путін намагається приховати від населення, якому він постійно бреше - це питання часу.

Ми покажемо кожен скелет у шафі. Зараз ми вимагаємо відновити права українського народу та піти у відставку, - додали Anonymous.

Хакерські атаки на Україну

За останній тиждень масовим DDoS-атакам зазнають усі державні сайти та держструктури України. 15 лютого було зафіксовано кібератаку на українські банки, сайти Міноборони та ЗСУ. Витоку персональних даних не сталося. Команди з кібербезпеки встановили, що атаки пов'язані з Росією.

З 23 лютого всі базові інформаційні ресурси України зазнають масових DDoS-атаків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?